BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 17, 2010

Aku yang LEMAH!!


Kenapa setiap kali ak terfikirkan berkaitan kehidupan ku, kerap hampir jatuh segala harapan dan impian yang selama ini menjadi motivasi untuk ku berjaya?? Adakah kerana dosa sebelum ini yang masih sukar ak lupakan dan memaafkan diri sendiri?? Atau sekadar 1 perasaan yang harus ak ketepikan??


Tidak, ini semua kerana kesilapanku, kerana dosa silamku yang sukar untuk ku memaafkan diriku...sekiranya aku sendiri pn sukar untuk memaafkan diri yang LEMAH ini, apatah orang lain..
bagaimanakah ak untuk melihat masa depanku, sekiranya kehidupan silamku hampir musnah disebabkan kesilapanku...bagaimanakah masa depan tercipta sekiranya masa silam sudah musnah..

Bebanku bertambah lagi apabila telah dilantik sebagai badan kepimpinan...ak tidak melihatkan ini sebagai 1 beban tetapi ini menjadi 1 beban apabila ak sendiri merasakan ak adalah pemimpin yang gagal untuk memimpin diri sendiri, bagaimana pula untuk ak memimpin orang lain..pandangan masyarakat terhadap ak telah berubah..dan ini secara drastiknya(jujur) telah mengubah kelakuan, serta kehidupan ak selama ini..kehidupan dirasakan tidak terurus dan sering dikaitkan dengan kesilapan..

Ya Allah...kehidapanku penuh ranjau...walaupun ramai yang mengatakan situasi yang dialami olehku tidaklah sebagaimana yang ak rse, namun ak berasakan demikian..dan itu sedang berlaku dalam kehidupanku...sehinggakan ak merasakan sukar bagiku untuk hidup dimuka bumik ini dan sering mengatakan kepada diri sendiri, "kenapa benda ini berlaku", "bodohnya ak", "besarnye la kesilapan ak, asal la ak bley jadi mcm ini" dan banyak lagi..

Namun..ak masih bertuah kerana masih ada tempat untuk ak menyatakan segala masalahku..bukan di sini(sebahagian jea kt cni)..masih ad yg sanggup menerimaku dkala ak beraba dalam duka mahupun suka..Dialah segalanya didalam diriku..tiada yang dapat menggantikan Dia....ALLAH HU RABBI


0 comments: